selamat datang

SELAMAT DATANG KE BLOG ABG POWER...

Wednesday, November 30, 2011

Ladang bro Sani...

Ladang bro Sani ni baru 4 bulan selepas tanam semula... 
perkembangan yg sgt cun...
Jarak antara lorong 12 kaki... senang nak kerja, kebun nampak kemas...
sistem pengairan guna sprinkler host.... modal besar sey...
kurang guna tenaga kerja. membaja, meracun serangga sekali jalan...
Semoga menghasilkan pulangan yg lumayan... Amin.



Ladang bro Yunos dilanda ribut

Salam sume...
Kali ni kita org paparkan ladang dari kekawan kita org.
Ladang bro Yunos ni kat Semerah, dlm 3-4 ekar... Tebu dah sampai masa utk dituai ttp telah dilanda ribut.
Sebelum dilanda ribut F*** nak ambik tp setelah dilanda ribut org F*** tak jd nak ambik....
katanya tak sesuai utk pasaran eksport...  sabar je la bro Yunos....
Insya Allah kita org akan pasarkan...





Wednesday, November 2, 2011

Musim tengkujuh kembali....

 Salam sume...
1 November 2011... musim tengkujuh dah datang....  kebun kita org dilanda banjir lg.




Anak benih tebu yg baru ditanam semula dah tengelam... 

 Garu kepala gatal ye bang..... ( ada kutu @ pening )
ambik batang tebu ni buat joran bole yek...

Awan mendung belum beralih lg..  setiap petang hujan rahmat.

Jalan nak masuk ke kebun pun dah becak, kuda kita org pun tak bole nak masuk... angkara longgokan tandan kelapa sawit pekebun lain punya....


Tebu pun dah kena serang ulat sebab lewat meracun serangga...


Thursday, October 6, 2011

Tebu oh tebu....

Salam sume.. 
Dah lama tiada update.  Tebu pun dah abis.  Gambar ini adalah pengeluaran sebelum puasa ari tu...
Sekarang kita org tgh buat penanaman semula dan pembersihan kebun.


Sesiapa ada stok tebu yg dah matang bole hubungi kita org....

Monday, April 11, 2011

Bro Rosli.... peniaga pasar malam....

Malam sabtu yg lepas, kita org gi tgk salah seorang pelangan kita org meniaga kat JB. Bro Rosli ni pelangan baru kita org. Dia cakap meniaga kat JB best...  betul ke???  apa yg kami paparkan dlm video ni, itulah kenyataan ye....


video

Friday, April 8, 2011

Fuhhh.... dah bersawang blog tak update....

 salam sume...  lamanya tak update blog ni.
tak de idea, tak de bahan....
kebun pun dah semak tgh buat pembersihan, ada sapa2 yg ada pekerja lebih bole bg pinjam utk bersihkan kebun....  (gambar kebun semak tak bole upload segan)

kita upload gambar lame je ye


tebu utk pelangan


ni salah seorang pelangan tetap tebu kita org. bro harun rengit....